• София, бул. Симеоновско Шосе № 120
  • тел./факс: +359 02 860 10 67

Покрива на музейна сграда Старо Боянско училище

Фирма „Руф Къмпани“ ЕООД бе избрана да достави и изпълни покрива на музейна сграда „Старо Боянско училище“ което ще бъде преустроено в детска градина за две групи.

Сградата, която е паметник на културата, е ремонтирана последно през 1980 г. Историята й започва от 18 век, когато земята е дарена от жители на село Бояна за изграждане на училище.

Училището е разширявано два пъти. В годините назад сградата е била и пансион за сираци и място, на което са съхранявани стенописите от Боянската църква, докато тя е реставрирана.

Десетилетия наред обектът е изоставен. Меденият ламаринен покрив и водосточните тръби са откраднати.Това причинило течове, разрушаващи зданието отвътре.

В момента се извършват строително-монтажни работи по преустройство и адаптация на „Старо Боянско училище“ в детска градина, съобразно съвременните изисквания. Покривът ще бъде изцяло възстановен с метални керемиди, хидроизолация, топлоизолация-пресована минерална вата между дървена конструкция и пароизолация чиято доставка и монтаж ще бъдат извършени от фирма “Руф Къмпани”ЕООД.

Съществуващата дървена конструкция ще се подсили, улуците ще се реконструират и ще се отвеждат във водосточните тръби.

Най-трудна за изпълнение, според експерти, е именно тази задача – да се запази обликът на сградата, но и да се осигурят всички необходими удобства за децата.

 

 

Имате проблем с покрива!

Заяви оглед на място
Изпрати запитване и ние от Руф Къмпани ще Ви посетим и ще предложим решение за вашия покрив.

Изпълнени проекти