• София, бул. Симеоновско Шосе № 120
  • тел./факс: +359 02 860 10 67

Защо да изберем Метални Керемиди за ремонта на нашия покрив

Едно от безспорните предимства на металните керемиди е тяхната здравина и това че те са неподвластни на времето. Здравината им се дължи както на използваните материали за тяхната изработка, така и на високо-технологичното им производство.

Металните керемиди се правят от неръждаема стомана, с многопластова защита.

СЪСТАВ И СТРУКТУРА НА МЕТАЛНИТЕ КЕРЕМИДИ

Металните керемиди представляват профилирани метални листове с определена шарка наподобяваща познатите керемиди тип „Mизия“.

Изходният материал е висококачествена тънколистова стомана с дебелина 0.5 мм, отличаваща се с висока якост. Листовете стомана използвана като изходен материал за изработката на металните керемиди, e еднородна по химичен състав и механични свойства.

Листовете са покрити с цинков слой – 275 гр/м2 и полимерно покритие – 25 µ.

Подобен материал се ползва при производството на купета на луксозни автомобили неуязвими за корозия и атмосферно влияние.

Металните керемиди на РУФ Къмпани са с гаранция от 30 години в известен смисъл са вечни.

Металните керемиди не се влияят от атмосферни и климатични условия, за разлика от керамичните и бетонните. При промени в температурните амплитуди през денонощието и в зависимост от различните сезони, в структурата на керамичните и бетонните керемиди се образуват пукнатини. В тях попада вода, която замръзва, замръзналата вода увеличава пукнатините а вследствие на това пукнатините, вследствие на което, керамичната или бетонната керемида се разрушава напълно.

Друга характеристика, която определя металните керемиди като по-издържливи, се дължи на допълнителната обработка на стоманата с цинк и алуминий и това увеличава тяхната якост и ги пази от корозия. Благодарение на това и боята върху тях, се постига изключителна здравина.

ПРЕДИМСТВА, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ИЗБОРА НА МЕТАЛНИ КЕРЕМИДИ

  • Ясно се очертава тенденция на засилване интереса към металните покриви, тяхното приложение и предимства.
  • Те се превръщат в предпочитан вариант – избират се както при ново строителство, така и за освежаване и преустройство на стари сгради.
  • Допълнително предимство на покривите от метални керемиди пред керамичните и бетонните е това, че те са много по – леки.
  • Това им качество им дава две предимства първо са много по лесни за транспортиране и монтаж, и второ не тежат на покривната конструкция.
  • Незапалими и огнеупорни са.
  • Устойчиви са и на ургани ветрове защото са закрепени с крепежни елементи са дървената покривна конструкция.
  • Металните керемиди имат много добра енергийна ефективност и при най малко слънцегреене, излъчват топлина, и стопяват сняг и лед.

Металните керемиди на РУФ Къмпани са с гарантирано дълъг живот – над 30 години, при това без да се налага допълнителни ремонти и поддръжка.

Имате проблем с покрива!

Заяви оглед на място
Изпрати запитване и ние от Руф Къмпани ще Ви посетим и ще предложим решение за вашия покрив.

Изпълнени проекти